Четири месеца преди европейските избори Европейският парламент стартира нов , който

...
Четири месеца преди европейските избори Европейският парламент стартира нов , който
Коментари Харесай

Нов уебсайт обяснява как се гласува на евроизборите

Четири месеца преди европейските избори Европейският парламент започва нов , който в детайли изяснява по какъв начин се гласоподава във всички страни членки или от чужбина.

Уебсайтът е изработен по този начин, че да п омага на хората да намират цялата нужна информация на едно място. За пръв път Европейският парламент предлага подобен инструмент, който разрешава гласът на всеки да бъде чут на Европейските избори.

Как може да гласувате, малко по малко

Националните правила за гласоподаване са обяснени във формат " въпроси и отговори ", които включват информация за деня на провеждането на изборите, изборната възраст, крайния период за регистрация, нужните документи за регистрация, както и минималния предел за избиране на политическите партии, общия брой евродепутати, които ще бъдат определени във всяка страна членка, и връзки към уебсайтовете на националните изборни органи.

Цялата тази информация е характерна за всяка страна. Уебсайтът дава отговори за всички страни на формалния им език и на британски.

Гласуване от чужбина

Уебсайтът дава информация по отношение на гласуването от чужбина (от други страни на Европейски Съюз или от трета държава) или посредством прокурист. Това може да бъде от изключително значение за трите милиона поданици на Европейски Съюз, пребиваващи в Обединеното кралство.-->

Уебсайтът също съдържа:

секция с " въпроси и отговори " по отношение на Европейския парламент, водещите претенденти и какво се случва след изборите, опция за самите жители да се включат в повишението на осведомеността за изборите, секция с вести за изборите от централната страница на Парламента, връзка към страница с резултати от изборите, връзки към политическите групи в Европейския парламент и към европейските политически партии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР